Yufkada mantarlı et tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Yufkada mantarlı et nasıl yapılır

    Mantarla yapılacak yemek çeşitlerini kısıtlı zannetmeyin. Bugün sizlere yufkada mantarlı et yemeği tarifi sunmak istedik. Kaliteli bir mantarla sadece 365 kalori alacağınız bu yemeği denemek isterseniz işte tarifi.

    yufkada-mantarli-et.jpg

    Malzemeler (4 kişilik) (365 Kalori)
    • 1 adet yufka
    • 200 gram mantar
    • 400 gram kuşbaşı et
    • 2 çorba kalığı zeytinyağı
    • 1 adet sarı biber
    • 1 adet sivri biber
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı su
    • Tuz, karabiber, pul biber
    Üzerine:
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı çörekotu
    Yufkada mantarlı et yapılışı
    Eti bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Zeytinyağını bir tavaya alıp, jülyen doğranmış biber ve kıyılmış sarımsağı sote-leyin. Kıyılmış mantarı ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Eti, su ile birlikte ekleyin ve suyunu çekene kadar tavanın ağzı kapalı olarak pişirin. Tavayı ocaktan alın. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, soğutun. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce boylamasına sonra enlemesine kesip, toplam 4 parça yufka elde edin. Parçalardan birini tezgaha serin ve bir ucunu diğer ucun üzerine kapatıp, üçgen şekli elde edin. Geniş kısma etli iç harçtan koyun ve kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Kalori hesabı tek porsiyon yani bir kişilik olarak hesaplanmıştır, tek dilimi 365 kaloridir yani…
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015