Yufkalı Et Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Yufkalı Et Tarifi, Yufkalı Et nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 1 adet yufka
    • 500 gr kuşbaşı dana eti
    • 2 domates
    • 1 yeşil biber
    • 1 kırmızı biber
    • 2 kuru soğan

    Yufkalı Et Yemeğinin Yapılışı
    Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir. Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir. Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür. Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun. Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz.

     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 20 Mayıs 2012