gizems
HaRbİ PrEnSeS
ıÜüPuf Böreği
Gereçler:
Un 2 2/3 su bardağı 290 gram
Tuz ½ yemek kaşığı 6 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Su ½ su bardağı 100 gram
Beyaz peynir 2 ½ kibrit kutusu 75 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Sıvı yağ (hamur için + kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır,kalan una tuz kat, karıştır, ortasını aç, yumurtayı kır, suyu azar azr ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 3-4 dakika yoğur, sekiz parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir. Peyniri ez, maydanozu yıka, ayıkla, ince ince doğra, peynire kat, karıştır, onsekize böl. Bezelerin her birini unlayarak 20 santimetre çapta aç. Yufkaların dördünü aralarını yağlayarak üst üste koy, kalan dört yufkayı da aynı şekilde hazırla. Hamurları yağlarken 2 yemek kaşığı yağ kullan. Üst üste dizilmiş yufkalardan oluşan hamurları 1 milmetre kalınlıkta aç. Her yufkanın yarısına peynirli içi öbek öbek koy, yufkaların diğer yarısını üzerine kapat, ruletle keserek şekil ver. Kızdırılmış derin yağda kızart.
Gereçler:
Un 2 2/3 su bardağı 290 gram
Tuz ½ yemek kaşığı 6 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Su ½ su bardağı 100 gram
Beyaz peynir 2 ½ kibrit kutusu 75 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Sıvı yağ (hamur için + kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır,kalan una tuz kat, karıştır, ortasını aç, yumurtayı kır, suyu azar azr ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 3-4 dakika yoğur, sekiz parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir. Peyniri ez, maydanozu yıka, ayıkla, ince ince doğra, peynire kat, karıştır, onsekize böl. Bezelerin her birini unlayarak 20 santimetre çapta aç. Yufkaların dördünü aralarını yağlayarak üst üste koy, kalan dört yufkayı da aynı şekilde hazırla. Hamurları yağlarken 2 yemek kaşığı yağ kullan. Üst üste dizilmiş yufkalardan oluşan hamurları 1 milmetre kalınlıkta aç. Her yufkanın yarısına peynirli içi öbek öbek koy, yufkaların diğer yarısını üzerine kapat, ruletle keserek şekil ver. Kızdırılmış derin yağda kızart.