deep
Harbi Aktif Üye
Cevizli ve Üzümlü Ekmek Tarifi, Cevizli Üzümlü ekmek nasıl yapılır
Hamuru için
1,5 su bardağı ılık su
40 gr yaş maya
3 su bardağı kepek unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin
Susam
Sıvı yağ
Cevizli ve Üzümlü Ekmek Yapılışı
Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örtüp ılık yerde 30 dk dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak şekil verip yağlanmış borcama veya tepsiye yerleştirin.Üzerine sıvı yağ sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hamuru için
1,5 su bardağı ılık su
40 gr yaş maya
3 su bardağı kepek unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin
Susam
Sıvı yağ
Cevizli ve Üzümlü Ekmek Yapılışı
Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örtüp ılık yerde 30 dk dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak şekil verip yağlanmış borcama veya tepsiye yerleştirin.Üzerine sıvı yağ sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.