Elmalı Cevizli Kek Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Elmalı Cevizli Kek Tarifi - Elmalı Cevizli Kek Nasıl Yapılır
HOUfi.jpg

Malzemeler
1/2 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı elma suyu (ilk seferinde elmayı püre haline getirip sulandırmıştım)
1 adet elma
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Üzeri İçin
1 adet elma
Sulandırılmış reçel (Aslı tarifte "golden syrup" kullanılıyor ama ne olduğu hakkında bir fikrim yok:))

Yapılışı
Küçük bir tencereye margarini, şekeri, kuru üzümü ve elma suyunu koyun, margarin eriyene kadar ılıtın.
Ayrı bir kapta 2 yumurtayı güzelce çırpın ve içine 1 adet elma rendeleyin.
Üzerine aldığı kadar unu, vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu, zencefili ve tarçını ekleyin. Üzerine de üzümlü - margarinli karışımı ekleyin ve karıştırın. (Hamurun kıvamının hafif katı olması lazım)
Hazırladığınız hamuru, yağladığınız kek kalıbına dökün.
Küçük bir kaseye su doldurun ve içine biraz limon sıkın. İnce ince dilimlediğiniz elmaları kararmaması için limonlu suyun içine atın ve ordan alıp kek hamurunun üzerine dizin. Sulandırmış olduğunuz reçeli yumurta fırçasıyla elmaların üzerine sürün. Böylelikle elmalar hem yanıp kurumayacak, hem de parlak olacak:)
Keki turbosuz ayarda yaklaşık 150 - 160 derecede pişirin. Üzerindeki elmaların çok kuruduğunu görürseniz ara ara fırının kapağını açıp biraz daha sulandırılmış reçel sürün.
Fırından çıkardığınız keki kalıbından çıkarın, servis tabağına alın ve üzerine yine parlak görünmesi için sulandırılmış reçel sürün. Sonra afiyetle yiyin:))
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst