Çabuk Turşu

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu xisyankarx tarafından paylaşıldı.

  1. xisyankarx

    xisyankarx !!!.isyankar.!!!

    Malzemeler
    2 Su bardağı elma sirkesi
    1 Çay kaşığı tuz
    1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
    1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
    125 gr havuç
    125 gr yeşil fasulye
    125 gr arpacık soğan
    125 gr yeşil ve kırmızı biber
    125 gr kereviz yaprağı ve kökü
    125 gr karnabahar
    3 Baş sarmısak
    1 Demet dereotu




    Hazırlanışı
    • Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
    • Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
    • Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
    • Tuz ve şekeri ilave edin.
    • Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
    • Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
    • Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
    • 1 gün serin bir yerde bekletin.
    • 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
    • NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.

     
  2. xyaramazx

    xyaramazx Harbi Bjk Li

    Paylaşım için saollll
     
  3. xisyankarx

    xisyankarx !!!.isyankar.!!!

    rica ederim kanka sen sagoll