Havuç Sote

Betül17 denizimsi
Havuç Sote

Malzemeler


500 gr küçük soğan
750 gr havuç
50 gr margarin
Tuz ve karabiber
Toz şeker
1/2 demet maydanoz
2 demet taze soğan
Yemeğin Tarifi

Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın. Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin. Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın. Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
3
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst