Havuç Sote

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu Betül17 tarafından paylaşıldı.

  1. Betül17

    Betül17 denizimsi

    Havuç Sote

    Malzemeler


    500 gr küçük soğan
    750 gr havuç
    50 gr margarin
    Tuz ve karabiber
    Toz şeker
    1/2 demet maydanoz
    2 demet taze soğan
    Yemeğin Tarifi

    Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın. Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin. Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın. Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz.