Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)

Deniz Ürünleri bölümünde yer alan bu konu RayOfHope tarafından paylaşıldı.

  1. RayOfHope

    RayOfHope Üye

    MALZEMELER
    300 gr. Haşlanmış Ahtopot
    30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
    30 Parça Kıyılmış Domates
    230 gr. Yabani Roka
    2 Diş Kıyılmış Sarımsak
    10 Fesleğen Yaprağı
    2 Tutam Taze Kekik
    6 Çorba Kaşığı
    Zeytinyağı
    2 Çorba Kaşığı Sirke
    2 Adet Limonun Suyu
    60 gr Ezilmiş Siyah
    Zeytin, tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.
    Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
    Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.