2023-2024 sezonunda hangi lig hangi kanalda izlenir?

2023-2024 sezonunda liglerin hangi platformda yayınlanacağı netleşti. NBA, Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Euroleague ve Şampiyonlar Ligi hangi kanalda yayınlanacak bu yazımızda.

hangi lig hangi kanalda

2023-2024 sezonunun başlamasına çok az bir zaman kaldı. Yeni sezonda futbol ve basketbol liglerinin hangi kanal ve platformda yayınlanacağı konusu herkesi meraklandırıyor. Bu yazıda sizlere hangi lig hangi kanalda yayınlanacak sorusuna ışık tutmaya çalışacağız.

Süper Lig

Uzun yıllardır Süper Lig’in yayıncısı konumunda olan Katar merkezli beIN Sports bu yıl da maçları yayınlayacak. Maçlar internet ortamından geçtiğimiz sezon isim değiştiren TOD TV sitesi ve uygulamalarından yayınlanacak. Bu sezon sonunda yeniden yayın ihalesi yapılması bekleniyor. Ligimiz 11 Ağustos’da başlayacak.

İngiltere Premier Ligi

Bir önceki sezonda olduğu gibi 2023-2024 sezonu Premier Ligi maçları ligimizin yayıncı kuruluşu olan beIN Sports’da olacak. Online ortamda ise maçlar yine TOD TV’den izlenebilecek. İngiltere Premier Ligi’ni izleyebilmek için Digitürk Sporun Yıldızı paketi sahibi olmanız gerekiyor. İnternet üzerinden izleyebilmek için ise TOD TV üzerinden Spor Extra paketi almanız gerekiyor. Premier Lig maçları hafta sonları beIN Sports 3 ve beIN Sports Max kanallarından yayınlanmakta.

La Liga

Arda Güler’in dünya devi Real Madrid’e transfer olmasından sonra en çok merak edilen konu 2022-2023 İspanya La Liga maçları hangi kanalda yayınlanacak sorusu oldu. La Liga maçları geçen seneki adresinde olacak. Arda Güler’in maçlarını S Sport ve S Sport Plus kanallarından izleyeceğiz. İspanya La Liga’nın yayın hakları 2028 yılına kadar Saran grubunda.

NBA

Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA yine S Sport kanallarında olacak. Temsilcilerimiz Alperen Şengün, Furkan Korkmaz ve Cedi Osman’ın maçlarını S Sport ve S Sport Plus ekranlarında görebileceğiz.

İtalya Serie A

2022-2023 İtalya Seria A ligi maçlarının yayın hakları da S Sport platformunda. Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral gibi yıldızlarımızın maçlarını S Sport ve S Sport Plus kanalları yayınlıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi maçları EXXEN ve TV8,5 yayınlayacak. İki senedir devler ligini yayınlayan Acun Medya’nın bu sene anlaşmasının son senesi. Final maçının her sene olduğu gibi TV8 ekranlarından şifresiz olarak yayınlanması bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi

UEFA’nın tüm Avrupa kulüpler ligi turnuvalarının yayın hakları EXXEN platformunda. Bazı maçlar önceki senelerde olduğu gibi TV 8,5 kanalından şifresiz yayınlanacak.

Ligue 1

2023-2024 sezonu Fransa Ligi maçlarını yine beIN Sports yayınlayacak. Maçlar beIN Sports 4 ve beIN Max kanallarından izlenebilecek. TOD TV Spor Extra paketine sahip olanlar internet üzerinden maçlara erişebilecek.

Bundesliga

Almanya Bundesliga maçlarını yine beIN Sports ekranlarından takip edeceğiz. Bundesliga 2’nin de yayıncı kuruluş olan platform Alman liginin yayın haklarına 2025 sonuna kadar sahip.

Hollanda Ligi

2023-2024 Hollanda Ligi Eredivisie maçlarını Konya merkezli BBN Türk kanalı yayınlayacak.

Euroleague

Temsilcilerimiz Fenerbahçe BEKO ve Anadolu Efes’in maçlarının adresi bu yıl da S Sport platformu. Maçlar S Sport ve Sport Plus kanallarında yayında olacak. EuroCup gibi birçok FIBA organizasyonu da S Sport yayınlıyor.

TFF 1. Lig

Trendyol 1. Lig maçlarının yayıncısı bu yıl da beIN Sports ve TRT Spor olacak. Tüm maçlar beIN Sports 2’den ve haftanın bazı maçları TRT Spor’dan yayınlanacak.

Formula 1

Dünyanın en büyük motor sporu organizasyonu olan F1’in yayıncısı da S Sport. Formula Grand Prix mücadeleleri S Sport ve S Sport Plus kanallarından izlenebilecek.

Hangi lig hangi kanalda yayınlanacak 2024 listesi

LigKanal
Premeier LigbeIN Sports
Süper Lig
Ligue 1
Bundesliga
TFF 1. Lig
Türkiye Basketbol Ligi
WTA
La LigaS Sport
Serie A
Formula 1
NBA
Euroleague
UEFA Şampiyonlar LigiEXXEN, TV8.5
UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Konferans Ligi
Ziraat Türkiye KupasıA Spor, ATV
Hollanda EredivisieBBN Türk