Taş Köfte Tarifi, Taş Köfte nasıl yapılır
Malzemeler
100 gr nohut (ıslatılmış)
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
500 gr koyun kıyma
100 gr bulgur (orta boy)
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı zerdeçel
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
(iri doğranmış)
2 adet domates
(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
350 ml su
2 adet orta boy patates
(kalın elma dilimi doğranmış)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Taş Köfte Yapılışı
• Nohutları süzüp, üzerine çıkıncaya kadar tekrar su ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak. pişirin. Nohutları süzün ve kabuklarını temizleyin.
• Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdeçal, tuz ve karabiberi köfte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın.
• Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. soteleyin.
• Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 3-4 dak. pişirin.
• Hafifçe karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
• Köfte ve patatesleri yerleştirin. Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 15 dak. pişirin.
• Kalan nohutları serpin ve 10 dak. daha pişirin. Sıcak servis yapın.