Niçoise Salatası Tarifi, Niçoise Salatası Nasıl Yapılır?
Resimli Niçoise Salatası Tarifi
Niçoise Salatası
Malzemeler
140 gr taze fasulye
2 adet haşlanmış yumurta (4'e bölünmüş)
Yarım bardak siyah zeytin
2 orta boy domates
1 orta boy kırmızı soğan
500 gr ton balığı
2 çorba kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı hardal
50 gram ançüez
¼ bardak zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
Niçoise Salatası Yapılışı
Ayıklayıp ortadan ikiye böldüğünüz taze fasulyeleri derin bir tencerede yaklaşık 2 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra başka bir kaptaki buzlu suya daldırıp çıkarın. Fasulye, halka soğan, dilimlenmiş domates, ton balığı, zeytin, 4’e bölünmüş yumurta ve ançüezi bir kapta karıştırdıktan sonra servis tabağınıza alın. Ayrı bir yerde sarımsak, hardal, sirke ve zeytinyağından bir sos hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu salata malzemelerinin üzerine dökün. Kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun