Mantarlı Biftek Tarifi, Mantarlı Biftek nasıl yapılır
İtalyan Mutfağının lezzetli yemeklerinden sadece biri. Sizde deneyin denemekte fayda var zarar yok.
Malzemeleri
- 2 parça dana biftek
- 3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos
- Yarım kilo mantar
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik
- Alüminyum folyo
Mantarlı Biftek Yapılışı
- Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin.
- Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin.
- Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin.
- Biftekleri dolaptan çıkarın.
- Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin.
- Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın.
- Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın.
- Biftekleri yerleştirin.
- Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.
- Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin.
- Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun