Meyve Süt ve Yoğurt -Smoothie-

Beslenme bölümünde yer alan bu konu qanTa munan tarafından paylaşıldı.

  1. Böğürtlen, çilek, frambuaz gibi meyvelere süt, yoğurt ve buz parçaları ekleyerek muhteşem smoothie’ler hazırlayabilir, yaz günlerine sağlıklı ve lezzetli bir ferahlık katabilirsiniz.
    BUZ GİBİ! Smoothie’lerin en önemli özelliği kullanılan tüm malzemelerin soğuk olması. Sütü, yoğurdu buzdolabında, meyveleri ise buzlukta bekletmeli ve hazırlamadan hemen önce çıkarmalısınız. Kullanacağınız blender’ın uygulama talimatlarını da mutlaka okuyun.
    Orman Meyveli Smoothie
    4 bardak için
    Hazırlama süresi:
    6 dakika
    Malzemeler:
    1 kase buzlu ahududu
    125 gr soğuk ve yağsız yoğurt
    2 su bardağı soğuk ve yağsız süt
    1 kase dolusu buz küpleri
    BİLMENİZ GEREKENLER
    • Smoothie donmuş veya taze meyvelerin birbirine karıştırılıp içlerine buz, dondurma, süt veya yoğurdun eklenmesiyle hazırlanan koyu kıvamlı bir içecektir.
    • Smoothie’nin daha sulu olması için daha fazla sıvı, daha fazla kıvamlı olması için daha fazla donmuş taze meyve ekleyebilirsiniz.
    • Kırmızı orman meyveleriyle hazırlananlarda, bu meyveleri birkaç saat boyunca buzlukta bekletirseniz daha soğuk bir içecek elde etmiş olursunuz.
    • Smoothie hazırlarken, buz küplerini, makine çalışırken (katı ve sıvı malzemerin karışma işlemi sırasında) tepedeki hazneden aktarın.
    1.AŞAMA
    İçeceği hazırlamak için önceden temizlediğiniz ahududuları buzluğa koyun ve en az iki saat bekletin.
    2.AŞAMA
    İkinci aşamada soğuk süt ve yağsız yoğurdu karıştırarak blender sürahisine doldurun.
    3.AŞAMA
    En az iki saat boyunca buzlukta soğuttuğunuz ahududuyu blender sürahisinin içine aktarın. Cihazı çalıştırın ve smoothie düğmesine basın.
    4.AŞAMA
    Cihaz çalışırken en son olarak buz parçalarını ilave edin ve yumuşak kıvamlı içecek elde edinceye kadar karıştırın. Servis bardağına aktarıp servis yapın.
    Muzlu smoothie
    4 bardak için
    Hazırlama süresi:
    7 dakika
    Malzemeler:
    2 su bardağı yağsız soya sütü
    2 orta boy muz
    100 gr yağsız yoğurt
    1 çorba kaşığı bal
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Buz parçaları
    1.AŞAMA
    Hazırlığın ilk aşaması olarak süt ile yoğurdu buzdolabından çıkarın ve ardından muzları dilimleyin.
    2.AŞAMA
    Muz dilimleri, bal, tarçın, yağsız yoğurt ve sütü ilave blender sürahisine doldurun ve ardından smoothie düğmesini çalıştırın.
    3.AŞAMA
    Smoothie düğmesi açıkken bal ve en son olarak buz parçalarını ekleyin. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Bal yerine 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz.
    4.AŞAMA
    Yumuşak kıvamlı bir içecek elde ettikten sonra cihazın düğmesini kapatın. Servis bardaklarına aktarın. İsteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyip hemen servis yapın.
    Lezzetli içecekler için…
    Lezzetli içecekleri hazırlamak için en pratik çözüm olan blenderların antibakteriyel olma, meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini ayırma gibi fonksiyonları da bulunuyor.