Mantı Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Mantı Börek Tarifi, Mantı Böreği nasıl yapılır
    manti borek.jpg
    Malzemeler
    • 2 yufka
    • 250 gr kıyma
    • 2 sivri biber
    • 1 soğan
    • 2 domates
    • sıvıyağ
    • tuz
    • karabiber

    üzeri için:
    • 1 kase yoğurt
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • toz kırmızı biber

    Mantı Börek Yapılışı
    Yufkaları tezgaha serip ortadan 2'ye kesin. Yufkaları sigara böreği keser gibi kesin. İç harcı için karıştırma kabına 250 gr.kıymayı alın. Üzerine sivri biber, 2 adet domates, soğanı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Kesilmiş yufkaların üzerine kıymalı harçtan paylaştırın. Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkaların uçlarından sararak yuvarlak şekil yapın.

    Fırın tepsisine yağlayın ve yufkaları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkardığınız mantı böreği servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ilave edin. Üzerine tereyağlı pulbiberli karışımı ekleyerek servis edin.