Mantı Börek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Mantı Börek Tarifi, Mantı Böreği nasıl yapılır
manti borek.jpg
Malzemeler
  • 2 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber

üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • toz kırmızı biber

Mantı Börek Yapılışı
Yufkaları tezgaha serip ortadan 2'ye kesin. Yufkaları sigara böreği keser gibi kesin. İç harcı için karıştırma kabına 250 gr.kıymayı alın. Üzerine sivri biber, 2 adet domates, soğanı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Kesilmiş yufkaların üzerine kıymalı harçtan paylaştırın. Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkaların uçlarından sararak yuvarlak şekil yapın.

Fırın tepsisine yağlayın ve yufkaları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkardığınız mantı böreği servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ilave edin. Üzerine tereyağlı pulbiberli karışımı ekleyerek servis edin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst