Çin'de 100 bin yaşında kafatası iddiası

Ömer
Yönetici
Çinli arkeologlar geçen ay Hınan eyaletinin Lingcing kasabasında bir zamanlar göl olan Şuçang'da buldukları bir kafatasının 100 bin yaşında olduğunu ve bunun anatomik olarak ‘modern Homo Saphiens' olduğunu söyledi.

Şuçan’da bulunan kafatasının 100 bin yaşında olduğu kanıtlanırsa, palaeoantropologların iddialarından biri olan insan ırkının Afrika'dan geldiği tezi çürümüş olacak.

Bilimcilerin bir kısmı insanın 100 bin yıl önce ilk kez Afrika'da ortaya çıktığını ve buradan dünyanın diğer kıtalarına yayıldığı tezini savunuyor. Evrim teorisi savunan bilimcilerin büyük ilgi gösterdiği tez insanlık ilkel atalarının olduğuna da inanıyor.

Ancak Çinli bilim adamlarının bir kısmı bulunan çatlak kafatası konusunda şimdilik bir şey söylemenin mümkün olamayacağını söylüyorlar.
Kazı ekibinin lideri Hınan Kültür Mirasları Bölümü araştırmacısı Li Cangyang ise “Belki de palaeoantropologların onlarca yıldan beri aramış olduklarını bulduk ve bu kafatası bizi modern Homo Saphiens’le ilgili olarak yönlendirecektir. Bulunan çok eski zamanlara ait olan bu insan kafatası her arkeologun düşüdür'' diye konuştu.

Çin Devlet Kültür Mirasları İdaresi'nin yöneticisi Şan Cişiang ise bulunan bu kafatası için “Pekin Adamı’ ve ‘Yukarı Mağara Adamı’ndan sonra Çin’de bulunan en büyük keşiftir'' diye konuşurken, birçok Çinli palaeoantropolog henüz bir şey söylemenin erken olduğunu belirtti.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
2
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst