Çiğ sarımsak, mide ve karaciğerin düşmanı

Güncel Haberler bölümünde yer alan bu konu muhabir tarafından paylaşıldı.

  1. muhabir

    muhabir Yeni Üye

    Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Yılmaz, sarımsağın, çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiğini bildirdi.

    Yılmaz, çiğ olarak tüketilen sarımsağın, karaciğer, bağırsak ve mideyi tahriş ettiğini anlattı. Nejat Yılmaz, "Çiğ tüketim sarımsaktan faydalanmamızı engellemektedir. Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 10 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği 'S-Alilsistein (SAC)' açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca bu yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE) kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir." şeklinde konuştu.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 14 Ocak 2012