2022 Dünya Kupası Hırvatistan Kadrosu

Modric'i son kez gördüğümüz turnuvada Hırvatistan milli takımı kadrosu iddialı ve istekli. 2022 Dünya Kupası Hırvatistan Kadrosu F grubunu ikinci olarak tamamladı.

Dünya Kupası mücadelesine UEFA'nın düzenlediği eleme aşamalarında H grubunda yer alan Hırvatistan, bu grubu 10 maçta topladığı 23 puanla ilk sırada tamamladı ve doğrudan Katar'a gitme başarısını gösterdi.

2018'de ikinci olan Hırvatistan'ın en güçlü kozu son kez bir dünya kupasına katılacak olan Real Madrid'in 37 yaşındaki oyuncusu Luka Modric olarak görünüyordu. Takımın kaptanı ve lideri olan Luka Modric futbolseverlere son kez marifetlerini gösterecekti.

Kadrosunda Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic, Dejan Lovren, Ivan Perisic ve geçtiğimiz yıla kadar Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida'nın da bulunduğu çok sayıda deneyimli ve yetenekli ismi barındıran Hırvatistan'ın teknik direktörü ise Zlatko Dalic.

Hırvatistan'ın Katar kafilesinde çok fazla sürpriz görünmüyor, ancak Milan forması giyen Ante Rebic, yaşadığı sakatlık nedeniyle bu turnuvayı kaçıran oyuncular arasındaydı. Ayrıca Rangers'ın forveti Antonio Colak ve Southampton'ın stoperi Duje Caleta-Car da kadroya dahil edilmedi.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda F grubunda yer alan Hırvatistan'ın rakipleri; Fas, Belçika ve Kanada idi.

Hırvatistan Milli Takımı Kadrosu 2022​

Dünya Kupalarında klasik damalı formalarıyla hafızalarımızda yer bulan Hırvatistan'ın turnuvalardaki en büyük başarısı hiç kuşkusuz 2018 Rusya'da oynadıkları finaldi. Bu maçta Fransa'ya 4-2 yenilerek dünya ikincisi olmuşlardı. Bundan önce sadece bir kere son 16 turuna kalabilmişlerdi. Bu turnuvada herkesi şaşırtıp yine final oynamayı ve kupaya uzanmayı hayal ediyorlar.

Teknik direktör Zlatko Dalic'in ilan ettiği FIFA World Cup 2022 Hırvatistan milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte son halini şöyle aldı.

Kaleciler: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Ivo Grbic (Atletico Madrid) ve Ivica Ivusic (Osijek).

Defans oyuncuları: Josip Stanisic (Bayern Munich), Borna Sosa (Stuttgart), Josko Gvardiol (Leipzig), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barisic (Rangers), Domagoj Vida (AEK Athens), Josip Juranovic (Celtic), Martin Erlic (Sassuolo) ve Josip Sutalo (Dinamo Zagreb).

Orta saha oyuncuları: Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Chelsea), Marcelo Brozovic (Inter Milan), Mario Pasalic (Atalanta), Nikola Vlasic (Torino), Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt), Lovro Majer (Rennes) ve Luka Sucic (Red Bull Salzburg).

Forvet oyuncuları: Ivan Perisic (Tottenham Hotspur), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Livaja (Hajduk Split), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb) ve Ante Budimir (Osasuna).

Teknik direktör: Zlatko Dalic.
2022 dünya kupası hırvatistan kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Hırvatistan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Dominik LivakovićDinamo ZagrebKL
2​
Josip StanišićBayern MunichDF
3​
Borna BarišićRangersDF
4​
Ivan PerišićTottenham HotspurFV
5​
Martin ErlićSassuoloDF
6​
Dejan LovrenZenit Saint PetersburgDF
7​
Lovro MajerRennesOS
8​
Mateo KovačićChelseaOS
9​
Andrej Kramarić1899 HoffenheimFV
10​
Luka Modrić (kaptan)Real MadridOS
11​
Marcelo BrozovićInternazionaleOS
12​
Ivo GrbićAtlético MadridKL
13​
Nikola VlašićTorinoOS
14​
Marko LivajaHajduk SplitFV
15​
Mario PašalićAtalantaOS
16​
Bruno PetkovićDinamo ZagrebFV
17​
Ante BudimirOsasunaFV
18​
Mislav OršićDinamo ZagrebFV
19​
Borna SosaVfB StuttgartDF
20​
Joško GvardiolRB LeipzigDF
21​
Domagoj VidaAEK AthensDF
22​
Josip JuranovićCelticDF
23​
Ivica IvušićOsijekKL
24​
Josip ŠutaloDinamo ZagrebDF
25​
Luka SučićRed Bull SalzburgOS
26​
Kristijan JakićEintracht FrankfurtOS

Hırvatistan'ın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

F grubunun ilk maçında herkes son dünya ikincisinin galibiyetle başlamasını bekliyordu. Fakat El Beyt Stadyumunda Fas ile karşı karşıya gelen Hırvatistan sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Sonraki maçta Uluslararası Halife Stadyumunda Kanada'yı 4-1 gibi net bir skorla geçerek puanını 4'e çıkardı ve gruptan çıkma durumunu son maça bıraktı. Son maç oldukça kritikti çünkü FIFA sıralamasında dünya ikincisi olarak gösterilen Belçika Fas'a yenilerek gruptan çıkma şansını oldukça zora sokmuştu. Belçika mutlaka kazanmak zorunda, Hırvatistan mutlaka kaybetmemek zorundaydı. Bu maç Ahmed bin Ali Stadyumunda oynandı ve başladığı gibi golsüz şekilde tamamlandı. Böylece Hırvatistan puanını 5'e yükselterek ikinci olarak gruptan bir üst tura çıkarak E grubunun lideri Japonya'nın rakibi oldu.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇲🇦 Fas321041+37
2🇭🇷 Hırvatistan312041+35
3🇧🇪 Belçika311112-14
4🇨🇦 Kanada300327-50

Damalılar son 16 turunda El Cenup Stadyumunda Güney Kore ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda Maeda'nın attığı gole, ikinci yarının başında sağ taraftan yapılan ortaya Perisic'in müthiş kafa vuruşuyla ile cevap verdiler. Maçın normal süresi 1-1 bitince, maç uzatmalara gitti. Uzatma süresinde de taraflar yenişemeyince seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Livakovic üç penaltıyı kurtardı ve Hırvatistan 3-1 ile penaltılarda maçı kazanarak Brezilya'nın çeyrek finaldeki karşılaşacağı rakibi oldu.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
600
Yanıtlar
0
Görüntülenme
426
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
367
Yanıtlar
0
Görüntülenme
356
Üst