Vampirler Yaşadılar mı?

Dj_BuRKi Üye
Bir Alman araştırmacı, vampir efsanelerinin kökenini araştırdı. Sonuçta bu 'ölümsüz' vampirlerin köylerde ölen komşular olduğunu ayrıca kan emici bile olmadıklarını buldu. Romanya, Macaristan, Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya gibi Güneydoğu Avrupa ülkelerinde anlatılan öykülerde vampirlerin önemli bir rolü var.

Tabutlarını her zaman giyimli olarak terk eden vampirlerin, yanaklarında ve burunlarındaki çürümelerle oluşan hafif çukurluklar dışında aslında pek de ilgi çekici tarafları yoktu. Hatta köpek dişlerinin uzaması gibi en belirgin vampir özelliği bile Güneydoğu Avrupa vampirlerinde hiçbir zaman görülmemişti.

Bonn Üniversitesi tarihçilerinden Peter Kreuter'in araştırmasına göre dünya kamuoyunun, Bram Stoker'in 1897 yılında kaleme aldığı 'Lord Dracula' romanından tanıdığı vampir tiplemesinin, halk söylencelerindeki 'Ölümsüzler' ile pek ortak yanı yok gibi. İlk vampirler ne kan emici ne de baştan çıkarıcı yaratıklardı. Hatta gün ışığında bile kaybolmuyorlardı. 'Halk arasında anlatılanlar arasında egzotik kam emicilere yer yoktu' diyor Bonn Üniversitesi tarihçilerinden Kreuter. Sıradan insanların vampirleri köylerdeki ölülerdi, yani komşular.

Kreuter, etnologlarca yayımlanan ve bugüne dek pek dikkate alınmayan sayısız raporu inceledi. En eski vampirler 1382, en yenisiyse 1968 yılında ortaya çıkmış. Bir köyde yaşanan uğursuzluklardan (bunlar bilinmeyen hastalıklar ya da ekini savurup götüren fırtınalar olabiliyor) her zaman bir ölümsüz sorumluydu. Ölünün dirilmesi, muhakkak bir uğursuzluğu da beraberinde getirirdi.

Onlara yaklaşan biri, eğer esrarengiz bir biçimde hayatını yitirirse, komşuları ve akrabaları için sonsuz bir bela haline gelirdi. Lanetliler bir kez mezarlarından çıkmaya dursun, bundan sonra kurbağa, tavuk, at ya da fareye dönüşür ve gündelik yaşamlarında bu şekilde dolaşıp dururlardı. Hatta bazıları alet ya da kap kacak biçimine bürünür ve zarar verebilmek için her zaman onlarla birlikte olurlardı.

Sarmısak ve Kutsal Su

Sarmısak, kutsal su ya da haç yardımıyla tehlikeleri atlatamayan köylüler, suçluyu yakalayabilmek için daha farklı yollara başvururlardı. Mesela mezarlık çevresine kül serpiştirerek vampirin ayak izlerini takip etmeye çalışır ya da halk arasında cinleri görebilen ve ölümsüzlerin bulundukları yerlere huzur getiren hayvanlar olarak bilinen kara horozları salarlardı. Ancak tüm çabaların boşa gittiği de olurdu. 'İşte böyle zamanlarda köylüler kötüye karşı savunabilmek için biraz daha yakınlaşırlardı' diyor Kreuter.

Yaşamlarında garip olaylarla karşılaşan yakınlarının ölümü, köylülere yeni bir kuşku ve korku kapısını aralıyordu. Kuru ot yığınından düşen, sarhoşken kapıyı kıran, bedeninde bir lekeyle dünyaya gelen, çok genç ya da çok yaşlı ölen herkes uğursuzluğu içinde taşıyan ve gelecek kuşaklara aktaran şüphelilerdi.

Mezarda Rahat Yok

İşte bu kuşkulu ölüler yakınlarına mezar başında büyük zahmetler verirdi. Yalnızca mezarlarında savunmasız olduklarından, topuk ve dizlerindeki damarlar kesilir, üzerlerine taşlar atılır ya da doğrudan doğruya tabuta çivilenirlerdi. Romenler, birkaç on yıl öncesine kadar ölülerinin arkalarına bir diş sarmısak iliştirir ve ayaklarını iple bağlayarak gömerlerdi. Dalmaçya'da ise bazı kontrol grupları, birkaç yılda bir mezarlığa giderek şüpheli ölülerin gerçekten çürüyüp çürümediklerine bakarlardı. Eğer eti hala diri görünüyorsa kalbine bir kazık çakılır ve diğer dünyada huzur bulması istenirdi.

Öbür Dünyanın Kanıtı

Kreuter, Güneydoğu Avrupa'da vampir öykülerinin bu denli yayılmasının nedenini Ortodoks Kilisesi'nin ölüler hakkında ne mantıklı ne de mantıksız bir açıklama yapamayışına bağlıyor. Ölümsüzler, bir yerde ölümden sonraki durum hakkında bilgi veriyordu halka. 'Her vampir öbür dünyanın varlığına işaret eden bir kanıttı' diyor Kreuter. İnanışa göre ölümsüz olarak köye dönmeyenler, herhangi bir yerde huzura kavuşmuş oluyorlardı.

Bilim adamları vampir inançlarını bazı egzotik hastalıklarla da ilişkilendirmişlerdi. Delirme anında ortaya çıkan beklenmedik saldırılar, metabolizma bozukluğuyla meydana gelen porfirya hastalığının özel bir türü olabilirdi. Işığa karşı duyarlı olan porfirya hastalarında çok az miktarda hemoglobin ürediğinden yüzleri soluklaşır ve dişetleri kanar.

Tarihte 200 Olay

Yüzyıllar boyu buna benzer sadece 200 olayın yaşandığı hatırlatıyor Kreuter ve porfirya teorisine karşı çıkıyor. Hatta bazı psikologların yorumlarını da mantıklı bulmuyor. Psikologlar, vampir inançlarını seks fantezilerine düşkün erkeklerin, kadınları kanlarının son damlasına kadar sahiplenmek istekleri fakat kendi bedenlerine zarar vermek istemeleriyle açıklıyorlar. Oysa Kreuter incelemeleri sırasında insanların, kadınları ziyaret eden vampirlerin doyurucu bir seks gücüne sahip olduklarına inandıklarını bulmuş.
 
nomercy_gfb NeMa PrObLeMa...
valla bana vampir gelirse vururum ağzına tekmeyi...tokat manyağı yaparım... ölmediğine pişman ederim onu...çok pis döverim..manyak döverim..sonra öperim barışırız....:D:D
 
pesimist sanal alem
vampirlerin gerçekten var olduğunu ispatlamak istiyorsan kanıt göster yada bilimsel bir açıklama yap vampirlerin gerçek olabilmesi için filmlerde gördüğünüz gibi bir yaratık türünün olması ve ona dokunan insanların virüs kapması lazım böyle bir yaratıkta yok sadece hayal aleminden yaratılmış bir simgeden ibaret somut veriler paylaşmadıkca kimsenin bakış açısı bunun olduğunu ıspatlamaz isterse obama var desin somut veriler önemlidir camerayla çekilmiş montajlı zırvalıklarla kimseyi vampirin var olduğuna inandıramaz satanistlere vampir diyen varsa bilmem ayrıca herkesin fikrine söylemine saygı göstermelisin nickinde adaletin maskesi diyor bunu göster herkes gibi sende sadece fikrini yaz hakeretle bir sonuca ulaşamassın
 
Son düzenleme:
vampir diye bişey yok; nerden uyduruyorlar bilmem,bugünkü teknolojiyle sinemalarda çok güzel karakteristik şekiller çiziliyor adına da vampir diyorlar sonra bazıları da bunu yiyiyo.Ancak günümüzde satanist özentileri var onlara vampir diyorsanız bu başka.Biz insan dışı varlıklardan bahsediyoruz vampir derken.

-Aaa vampirler..var deyip inanıyorlar.bir kere vampirlerin ölümsüz olduklarını iddia ediyorlar,ispat edin o zaman böyle birşey mümkün değil. Allah-u Teala'ya inanan bir kişi nasıl böyle düşünebilir? Allah-u Teala -"Her canlı ölümü tadacaktır" derken..Akla ve mantığa uygun olsun söylediklerimiz.
 
pesimist sanal alem
vampirlerin olduğunu söylemek için bilimsel somut kanılar olması gerekir satanistler ewet yılda bikere özel ainlerinde birisini şeytana kurban edip kan içtikleri bilinir bunlara vampir deniyorsa olabilir ama diğer anlamda bahsedildiği gibi ölümsüz,şekil değiştiren,yaratık görünümlü dişleri olan sanal kurgu yaratıklar yani vampirler yoktur bunların olduğuna dair 3-5 darvin teorisine inanan bilim adamının yazdığı makale dışında somut veri yoktur makaleyede kimse inanmaz saten
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Üst