Pilatesin faydaları nelerdir?

Fatihan Üye
Pilatesin fiziksel, zihinsel ve bedensel olarak birçok faydası vardır. Normal gündelik yaşamdaki koşuşturmadan ötürü, insanların vücutları ister istemez deformasyona uğramaktadır. İnsanlar bu deformasyonu düzeltmek için pilatese yönelmektedirler. Özellikle omurganın etrafındaki kasları güçlendirmek ve doğru bir duruş, daha dik bir omurga için pilatesi tercih edebilirsiniz. Çünkü pilates daha dik, daha sıkı bir vücuda erişmenizi hedefler. Yani pilates yaparak daha fit, daha dik, daha çekici bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Pilatesin sağlayacağı ilk faydalar ağrılardan kurtulmaktır. Özellikle sırt ağrısı, bel ağrısı ve eklem ağrıları yaşıyorsanız, pilates ilk etapta hissedilir şekilde sizi bu ağrılardan kurtaracaktır. Daha rahat yürümek, daha rahat koşmak, daha rahat eğilmek pilatesin sizlere sağlayacağı en güzel kazanımlardan biri olacaktır.

Pilates birkaç ay yapılabilecek bir egzersiz değildir. Daha kaliteli bir hayat standartları için, ağrılardan kurtulmak ve daha dik olabilmek için bu egzersizlere devam etmeniz gerekir.

Ayrıca nefes kontrolü olan bir egzersiz sistemi olduğu için zihinsel ve mental olarak da insanları oldukça rahatlatan bir egzersizdir. Çünkü pilates sonrası kan dolaşımı dengeleniyor, nefes alış veriş destekleniyor, en doğru nefes alış verişi kavrıyor insanlar. Pilates yaparken öğrenilen nefes alış veriş sistemini normal hayata uyguladığınız zaman, gündelik hayatta da bunun rahatlığını hissedebiliyorsunuz.

Pilates kısaca insanları ruhen, bedenen, zihnen rahatlatan bir egzersizdir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
72B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Üst