Diş Ağrısına Bitkisel Tedavi

naif
Moderatör
Diş Ağrısının Bitkisel Tedavisi mümkün mü? Diş Ağrısına Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Diş ağrısı insanların hayatlarının pek çok döneminde karşılaştıkları ağrılardır.İlk başlarda bu ağrı hafif oldu için pek önemsenmez ta ki ağrı iyice dayanılmaz hale gelinceye kadar. Bu dönemde de dikkatli olmak gerekir.
Diş Ağrısı çekerken elbette ilk olarak ağrıyı giderme yolları ararız diş ağrıları için Bitkisel Öneriler sizler için sayfamızda

Diş ağrısı; dişin çürümesi, minesinin aşınması, dişetlerinin iltihaplanması veya bunlara benzer nedenlerden kaynaklanan ve genellikle gece başlayan ve nabız atışı gibi zonklama tarzı ağrılardır.Bu durum özellikle kötü veya yetersiz ağız hijyeninden kaynaklanır. Ağız içine yerleşen bakteriler şekerli ve unlu yiyecek kalıntıları ile asit oluşturur ve bu da dişin koruyucu tabakasını zayıflatarak çürüklere neden olur.

Öneriler
Ağrıyan diş, diş fırçası ve diş ipi kullanılarak temizlenmeli ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu su ile ağız iyice çalkalanmalıdır.
Karabiber ve nane havanda dövülerek ezilir. Sarımsak suyu ile sulandırılarak sıvı kıvamına getirilir. Hazırlanan sıvı ile ıslatılan pamuk ağrıyan çürük dişin üzerine konur.
Ağrıyan dişin üzerine çok az karanfil yağı (eugenol) damlatılmış pamuk koyulabilir.(Fakat bu çok fazla olmamalıdır. Çünkü diş etini tahriş edebilir.)
Kurutulmuş ebegümeci tuzlu su ile ıslatılır. Ağızda çiğnenir.
Dilimlenmiş limon ile birlikte bir miktar adaçayı demlendirilir.Bu sulu karışım ağrıyan dişin tarafında duracak şekilde bir müddet ağızda tutulur. Bu işlem, sık sık tekrarlanabilir.
Papatya ve biberiye birlikte kaynatılır. Süzülerek elde edilen çaya limon tuzu ilave edilir.Bu çay ile ağız sık sık çalkalanır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Üst