Zona Hastalığında Bitkisel Tedavi

deep Harbi Aktif Üye
Zona Hastalığında Bitkisel Tedavisi, Zona Hastalığında Bitkisel Tedavi Yöntemleri, Zona Hastalığında Bitkisel Tedavi Önerileri

Zona Hastalığı Belirtileri
Zona Hastalığı Tıp dilinde herpes zoster olarak isimlendirilmiş olan bu cilt hastalığı halk arasında zona, kuşak hastalığı veya gece yanığı olarak bilinmektedir. Bu hastalıkla ilgili olarak hastaların en çok sorduğu sorularla birlikte hastalığı tanımanıza yardımcı olacak temel bilgileri içeren bir yazı hazırladık. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu doktorunuza danışmadan kendi hastalığınız ait teşhis ve tedavi yaklaşımlarından kesinlikle sakınmanız gerektiğidir.

Su çiçeği geçiren herkes zona hastalığına yakalanabilir. Çünkü bu iki hastalığa sebep olan virüs aynıdır. Bu virüs insan vücuduna ilk girişinde su çiçeği hastalığına sebep olur. Su çiçeği geçiren kişilerdeki virüs sinir hücrelerinin köklerinde yerleşir. Uzun yıllar hiçbir belirti ve rahatsızlık yapmadan sinir köklerinde kalabilir. Uygun ortam bulduğunda virüs aktive olarak zona hastalığını yapar.

Zona Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Aynısafa (Calendula sp.) ya da oğulotu (Melissa ofjîcialis) çözeltisini iltihabı gidermek amacıyla bölgeye hafifçe uygulayabilirsiniz. Çözeltiyi hazırlamak için, önce bir tentür hazırlayın. Geniş bir kavanozun yarısını bitkiyle, diğer yansını da alkolle (tercihen votka) doldurun. Ağzını kapatıp serin bir yerde bekletin. İki hafta boyunca günde iki kez çalkalayın. Daha sonra başka bir kaba boşaltın ve hazırladığınız tentür kadar kaynamış ve soğutulmuş suyla karıştırın. Çözeltiniz artık kullanıma hazırdır. İçinde likör bulunan hazır bir jel de zonayı kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Sarı kantaron (binbirdelik otu) (Hypericum perforatum) içeren merhemler de çoğunlukla etkilidir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
16B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Üst