hicran
Yeni Üye
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi, Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır
Pırasayı çok sevmeksekte iki haftada bir yemek şart, besleyici ve yararlı özelliklerinin saymakla bitmez.
Malzemeler
Zeytinyağlı pırasa yapılışı
Pırasa ve havuç aynı büyüklükte doğranır. Soğan ince kıyılır. Hepsi düdüklü tencereye konur. Üzerine zeyttinyağı ve yıkanmış pirinç eklenir. tuz, şeker ve salça konur karıştırılır. Kapağı kapatılır. Hızlı ateşte pimi çıkınca ateş kısılır, 7 dakika pişirilir, ocaktan alınır. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
Pırasayı çok sevmeksekte iki haftada bir yemek şart, besleyici ve yararlı özelliklerinin saymakla bitmez.
Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı pırasa yapılışı
Pırasa ve havuç aynı büyüklükte doğranır. Soğan ince kıyılır. Hepsi düdüklü tencereye konur. Üzerine zeyttinyağı ve yıkanmış pirinç eklenir. tuz, şeker ve salça konur karıştırılır. Kapağı kapatılır. Hızlı ateşte pimi çıkınca ateş kısılır, 7 dakika pişirilir, ocaktan alınır. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.