Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi

hicran Yeni Üye
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi, Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır
Pırasanında dolması olurmuymuş demeyin. Pırasa dolması çok süper oluyor deneyin derim.
pirasa dolmasi.jpg
Malzemeler
  • 5 adet kalın pırasa
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • yeterince tuz

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Yapılışı
Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye kesin. Boylamasına bıçakla çizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 3-4 dk. haşlayarak sarmak üzere tepsiye koyun.

Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun. Pirinci ve kuş üzümünü katıp kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaflaşınca üzerine tuz, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşi söndürüp, baharatları ekleyerek demlenmesi için 30 dk. bekletin. Demlenen dolma harcını kaşıkla güzelce karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın üzerine serip köşesine iç malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın. Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin. Düz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip düz bir tabak kapatın. Önce harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu çekene kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıp yanında limon dilimleri ile servis yapabiliriniz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst