Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi

hicran Yeni Üye
Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi, Patlıcan İmam Bayıldı nasıl yapılır
imam bayildi.jpg
Malzemeler

  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 15-18 diş sarmısak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
  • 1 demet maydanoz

Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Yapılışı
Patlıcanları çizgili formda soyup saplarını kesip atın. Sapların patlıcanlarla birleştiği noktadaki parçalarını bıçakla koparın. Patlıcanları geniş bir kaba yanyana ve üst üste yerleştirip üzerine 15-20 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Patlıcanları, acı suyunun çıkması için, bu suda 20-30 dakika bekletin. Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra, kağıt havluyla kurulayın. Diğer taraftan, yarım su bardağı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda, çevire çevire yumuşayıncaya kadar kızartıp çıkarın ve kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa yerleştirin. Kuru soğanları incecik yarım halkalar halinde doğrayın.

Sarmısakları soyun, biberlerin saplarını ayıklayıp ince halkalar halinde dilimleyin. Domatesleri de soyup, tavla zarı formunda doğrayın. Zeytinyağı ve soğanları orta boy bir tencereye aktarıp sarmısakları da bütün olarak ekledikten sonra orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerine yeşil biberleri, tuz, karabiber, ve tozşekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Son olarak, domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Patlıcanları fırın tepsisine yanyana dizip ortalarını bıçakla yardıktan sonra elinizle içlerini açın. Hazırladığınız soğanlı harcı patlıcanların içlerine doldurup 2 su bardağı su ekleyin. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip çıkardıktan sonra ılık halde servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst