hicran
Yeni Üye
Zeytinyağlı Lahana Sarma Tarifi, Zeytinyağlı Lahana Sarma nasıl yapılır
Sarma diyince, zeytinyağlı dolma ve sarmaların üstüne başkasını kesinlikle tanımam, bu güzel yemeği mutalaka tatmalısınız. Tatmayan da yoktur zaten bu lezzetli sarmayı.
Malzemeler
Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.
Sarma diyince, zeytinyağlı dolma ve sarmaların üstüne başkasını kesinlikle tanımam, bu güzel yemeği mutalaka tatmalısınız. Tatmayan da yoktur zaten bu lezzetli sarmayı.
Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy kuru soğan
- ½ demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- Kuş üzümü
- Dolmalık fıstık
- 1 adet domates
- 2 su bardağı su
Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.