Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır

mahir Harbi Aktif Üye
Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır
zeytinyaglikereviz.jpg

Malzemeler
6 adet orta boy kereviz
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığından az un
2 adet havuç
150 gr. arpacık soğanı
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Zeytinyağlı kereviz hazırlanışı
Unu, limonu ve bir su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın.

Havuç ve pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün.Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst