hicran
Yeni Üye
Zeytinyağlı Havuç Tarifi, Zeytinyağlı Havuç nasıl yapılır
Malzemeler
Zeytinyağlı Havuç Yapılışı
Soğanlar biraz sıvı yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup bir parmak kalınlığında verev kesilmiş havuçlar tencereye alınıp soğanlar ile birlikte kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı su eklenip, pirinçler de tencereye alınır. Şekeri ve tuzu ayarlanıp, havuçlar yumuşayana dek pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılabilir.
Malzemeler
- 6-7 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1/2 demet maydanoz
- 3 adet kesme şeker
- Sıvı yağ
Zeytinyağlı Havuç Yapılışı
Soğanlar biraz sıvı yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup bir parmak kalınlığında verev kesilmiş havuçlar tencereye alınıp soğanlar ile birlikte kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı su eklenip, pirinçler de tencereye alınır. Şekeri ve tuzu ayarlanıp, havuçlar yumuşayana dek pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılabilir.