Zeytinyağlı börülce tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Zeytinyağlı börülce nasıl yapılır
zeytinyagli borulce.jpg
Malzemeler (2-4 kişilik)

  • Yarım kg börülce
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates
  • Yeteri kadar tuz

Ayıklanmış börülceyi kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosu börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst