deep
Harbi Aktif Üye
Yuvalama Tarifi, Yuvalama nasıl yapılır
1) Eti kuşbaşı doğradıktan sonra yağın yarısıyla 1 tencerede ateşe katınız. Tuz atarak kapağını örtüp, bıraktığı su buharlaşıncaya dek arada bir karıştırarak güzelce kavurunuz. Ardından bol miktarda sıcak su ve akşamdan suda bırakılmış nohudu da ekleyip, pişmeye bırakınız.
2) Pirinci yıkayıp bir bez ile kuruladıktan sonra, havanda azar azar döverek toz şeker ya da ince bulgur iriliğinde kıyın. Sonra kıymaya katıp, rendelenmiş soğan, zevkinize göre tuz ile biber de ekledikten sonra yuğurarak güzelce özleştiriniz. Islak avuçlarınız arasında yuvarlayarak genişçe bir tepsiye diziniz.
3) Köftelerin üstüne beş-altı kepçe kaynar su gezdirip, ateşe koyarak beş dk haşlayınız. Sonra haşlandığı sudan bir elek yardımıyla çıkararak pişirdiğiniz ete koyunuz. Bir süre de köfteyle birlikte pişiriniz. Yemek piştiği zaman içinde, kararlama 5-6 bardak civarında su bulunmalıdır.
4) Sofraya alırken yoğurda bir yumurta kırıp tel ile güzelce ezdikten sonra kaynamakta olan yuvarlamaya ekleyiniz. Birkaç taşım daha kaynatıp, kâseye aktarınız. Üstüne yağda kızdırılmış biber ile naneyi gezdiriniz.
Hatırlatma : Yuvarlama yemeği, Gaziantep bölgesinde Bayram, düğün gibi özel günlerde hemen hemen her evde yapılan bir yemektir ve nakışlı pilâv dedikleri şehriyeli pilâvla beraber tüketilir.
1) Eti kuşbaşı doğradıktan sonra yağın yarısıyla 1 tencerede ateşe katınız. Tuz atarak kapağını örtüp, bıraktığı su buharlaşıncaya dek arada bir karıştırarak güzelce kavurunuz. Ardından bol miktarda sıcak su ve akşamdan suda bırakılmış nohudu da ekleyip, pişmeye bırakınız.
2) Pirinci yıkayıp bir bez ile kuruladıktan sonra, havanda azar azar döverek toz şeker ya da ince bulgur iriliğinde kıyın. Sonra kıymaya katıp, rendelenmiş soğan, zevkinize göre tuz ile biber de ekledikten sonra yuğurarak güzelce özleştiriniz. Islak avuçlarınız arasında yuvarlayarak genişçe bir tepsiye diziniz.
3) Köftelerin üstüne beş-altı kepçe kaynar su gezdirip, ateşe koyarak beş dk haşlayınız. Sonra haşlandığı sudan bir elek yardımıyla çıkararak pişirdiğiniz ete koyunuz. Bir süre de köfteyle birlikte pişiriniz. Yemek piştiği zaman içinde, kararlama 5-6 bardak civarında su bulunmalıdır.
4) Sofraya alırken yoğurda bir yumurta kırıp tel ile güzelce ezdikten sonra kaynamakta olan yuvarlamaya ekleyiniz. Birkaç taşım daha kaynatıp, kâseye aktarınız. Üstüne yağda kızdırılmış biber ile naneyi gezdiriniz.
Hatırlatma : Yuvarlama yemeği, Gaziantep bölgesinde Bayram, düğün gibi özel günlerde hemen hemen her evde yapılan bir yemektir ve nakışlı pilâv dedikleri şehriyeli pilâvla beraber tüketilir.