Yumurta Bayramı ne zaman

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Yumurta bayramı ne zaman, Yumurta Bayramı (Paskalya) Nedir?
Yumurta bayramı (Paskalya) Hristiyan ülkelerde Hazreti İsa'nin dirlişini anmak için kutlanan dini bir bayramdır. Hristiyan bayramı olmasına rağmen Paskalya'nın birçok töre ve efsaneleri Hristiyanlıkla bağdaşmaz.Paskalya bahar festivallerinin olduğu bir dönemdir.

Easter (Paskalya) ismi iki farklı dildeki bahar ve verimliliği simgeleyen mitolojik bir tanrıça isminden gelmektedir;

Festival ile bağdaşmış olan gelenekler verimliliğin sembolü olan "Paskalya Tavşanı" ve farklı renklerle boyanmış baharın güneş ışığını temsil eden "Paskalya Yumurtaları" ile yaşamaktadır.

Paskalya bayramı her yıl ilkbaharda ilk gündönümünden sonraki ilk dolunay sonrası ilk pazar günü kutlanır. Böylelikle Paskalya hiçbir zaman 22 Mart'tan önce veya 25 Nisan'dan sonraya rastlamaz.
Paskalya Günü, ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart'ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü'nün tarihi değişebilmekle birlikte genellikle, Paskalya tarihi için nisan ayının ikinci pazarı önerilir.

Easter (Paskalya) Yumurtası

Easter yumurtası tıpkı Easter tavşanı gibi bir Hristiyan bayramı olan Paskalya'yı temsil etmektedir. Paskalya bayramı Hristiyanlar tarafından ilk kutlandığından beri baharda yumurta değiştirmek yüzyıllardır süregelen bir gelenektir. Çok eski zamanlardan beri yumurta birçok farklı kültürde yeniden doğmanın sembolü olmuştur. Genellikle yumurtalar altın renkli kağıtlara sarılırdı, fakat köylüler yumurtaları haşladıktan sonra boyuyorlardı.

Günümüzde aileler bir araya gelip topluca yemek yerler ve çocuklar çeşitli yerlere saklanmış bu paskalya yumurtalarını bulup, ellerindeki paskalya sepetlerini doldurmaya çalışırlar.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
24B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst