Yörük sıkması tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Yörük sıkması yemek tarifi, Yörük sıkması nasıl yapılır
yoruk sikmasi.jpg
Malzemeler (4-6 kişilik)
  • 250 gram rondoda çekilmiş bayat ekmek
  • 4 su bardağı un
  • 2 çorba kaşık zeytinyağı
  • Yeteri kadar su
  • 2 çay kaşığı tuz Harç için:
  • 3-4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Yarımşar demet maydanoz ve taze soğan
  • Yarımşar çay kaşığı pul biber, kimyon, karabiber ve tuz

Yörük sıkması yapılışı
1. Harç için patatesleri haşlayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda soteleyip, kıyılmış soğan ilave edin. Rengi hafif dönene dek kavurun. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, pulbiber, kimyon. Karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

2. Ayrı bir yerde bayat ekmek, un, zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Azar azar su ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakan. Hamurdan küçük bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pişen yufkaların bir kenarına patatesli harçtan pay edip rulo şeklinde sarın. Ilık servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst