mahir
Harbi Aktif Üye
Yoğurtlu havuç salatası tarifi, Yoğurtlu havuç salatası nasıl yapılır
Malzemeler (4-6 kişilik)
Yoğurtlu havuç salatasının yapılışım
Havuçları yıkayıp, rendenin geniş tarafıyla rendeleyin. Tavaya alıp, zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yoğurt ekleyip, cevizin 2/3'ünü ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Dövülmüş sarmısak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına alıp, kalan cevizi üzerlerine serpiştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın. Ayşe Ünal
Malzemeler (4-6 kişilik)
- 3 adet büyük boy havuç
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 2 diş sarmısak
- 2 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu havuç salatasının yapılışım
Havuçları yıkayıp, rendenin geniş tarafıyla rendeleyin. Tavaya alıp, zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yoğurt ekleyip, cevizin 2/3'ünü ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Dövülmüş sarmısak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına alıp, kalan cevizi üzerlerine serpiştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın. Ayşe Ünal