Yeni bulunan şifalı bitkiler

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 2.902
deep Harbi Aktif Üye
Türkiye'de yeni keşfedilen şifalı bitkiler

Yrd. Doç. Dr. Murat Kürşat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır bitkiler üzerine yaptığım çalışmalar neticesinde daha önce dünyada keşfedilmeyen dünya için bir ilk olan bir bitki türü keşfettik aynı zamanda Türkiye kayıtlarında bulunmayan iki bitki türünü de kayıtlara ekledik." dedi.

Kürşat, "Yeni keşfettiğimiz 'Artemisia L.' cinsine ait bu bitki türü birçok hastalığa da iyi geliyor. Artemisia cinsi aromatik bitki türüdür. Çeşitli amaçlarla kullanılırlar. İştah acıcı, kurt düşürücü, adet söktürücü, giysi aralarına ve eve konarak haşereleri uzaklaştırıcı, uyarıcı özelliklere sahiptir. Fakat fazla miktarda kullanıldığında zehirlenmelere yol açabilir. Bu bitki burada saydıklarımız ve buna benzer birçok hastalıkla mücadelede dünya insanına katkı sunacak. Bu bitkiye şimdilik bir isim koymadık ileriki günlerde uygun bir isim bulup vereceğiz." diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Murat Kürşat, "Türkiye'de bulunan bitkileri daha iyi anlatabilmek ve bilgileri kalıcı hale getirmek için 'Damarlı Bitkiler' adlı bir kitap da yazıldı. Prof. Dr. Adil Güner'in baş editörlüğünü yaptığı ve ülkemizdeki doksandan fazla bilim insanının katkısı ile hazırlanmış olan 'Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler)' adlı kitap bilim âlemi ve botanik dünyası için başvuru eseri olma özelliği taşıyor." şeklinde konuştu.

Eserin 'Artemisia (Pelin otu-Yavşan)' cinsine ait bölümünü kendisinin yazdığını bildiren Kürşat, "Türkiye'nin tüm damarlı bitkilerinin aynı ciltte toplandığı ilk ve tek çalışma olan kitabın, önemli bir özelliği her bitkinin Türkçe adının olmasıdır. Aynı zamanda eser ülkemizdeki bitki zenginliği hakkında da önemli veriler sunmaktadır. Botanik alanındaki bu eser, ileride yazılması planlanan 'Türkçe ve Resimli Türkiye Florası' adlı çalışmanın da ilk basamağını oluşturmaktadır. Türkiye Bitkileri Listesi adlı eser üniversitemize ve botanik alanında çalışmalarını yürüten araştırmacılara önemli bir katkı sağlayacaktır." açıklamasını yaptı. CHA
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
16B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
13B
Üst