mahir
Harbi Aktif Üye
Yalancı Su Böreği Tarifi, Yalancı Su Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
çapı 40 olan tepsiye göre 12 kişiliktir
Yufkaları ıslatmak için:
Yalancı Su Böreği Yapılışı
1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karıştırmaya başlarız. Bir taraftanda az az su ekleriz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.
3. Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
Sıralama şöyle:
Malzemeler
çapı 40 olan tepsiye göre 12 kişiliktir
Yufkaları ıslatmak için:
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı yağ
- 3 litre sıcak su
- 3 litre soğuk su
- Yarım kilo peynir
- İsterseniz maydanoz
- 10-12 corba kaşığı sıvı yağ
- 8 su bardağı un
- 5 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ılık su
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yalancı Su Böreği Yapılışı
1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karıştırmaya başlarız. Bir taraftanda az az su ekleriz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.
3. Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
Sıralama şöyle:
- haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
- haşlanmış yufka-üzerine peynir
- haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
- haşlanmış yufka-üzerine peynir
- haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.