Work and Travel Nedir - Ne Değildir ?

EMRE seda kolik
Work and Travel Nedir - Ne Değildir ?
Work and Travel Programı, 4 yıllık Üniversitelerin Hazırlık, 1, 2, ve 3.,4, sınıf; Yüksek Lisans hazırlık ve 1.,2. sınıf öğrencilerine yönelik olan bir programdır.2 yıllık myo 1 ve 2,sınıflar...

Work and Travel Programı, 4 yıllık Üniversitelerin Hazırlık, 1, 2, ve 3. sınıf; Yüksek Lisans hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik olan bir programdır.

Bu programda öğrenci yaz tatili dönemlerinde 2,3 veya 4 ay süre ile,
Amerika'nın bazı bölgelerinde günde yaklaşık 8 saat çalışarak hem para kazanabilir, hem de İngilizce pratik yapabilir.

Amerika'da çok yaygın olan bu program sayesinde yılda yaklaşık 50,000 öğrenci Amerika'ya yaz tatillerinde giderek deneyim kazanmaktadır.
Bu programda, öğrenciler; otel, restaurant, eğlence parkları, fuarlar, ulusal parklar, kamplar ve tatil köyleri gibi yerlerde işe yerleştirilir.

Ayda yaklaşık 1500-2500 dolar para kazanmak mümkündür. ( İşlere göre değişir. Türkiye'de sunulan işler genellikle 1000 - 1500 usd kazandırır)

Program sayesinde dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelmiş olan öğrencilerle dostluklar kurmak, Amerika'yı tanımak ve İngilizce pratik yapmak öğrenci için büyük bir fırsattır.

Ne Değildir ?
  • TATİL PROGRAMI DEĞİLDİR.
  • SALT PARA KAZANMA PROGRAMI DEĞİLDİR
  • EĞLENCE PROGRAMI DEĞİLDİR
  • SÜPER LÜX KONAKLAMARDA KALINMAZ
  • MAĞDURİYET PROGRAMI DEĞİLDİR
Work and Travel programı Kesinlikle çok para kazanılan yada sadece para kazanılan bir program olarak görülmemelidir.Keza programın temel felsefesi para kazandırmaktan çok katılımcının öncelikle var olan ingilizce seviyesini ilerletmesini ve bol bol pratik yapmasını sağlamaktır.Geçtiğimiz yıllarda çok para kazanmak vaadiyle giden bazı öğrencilerin özelikle Alaska ne kadar trajik bir durum yaşadıklarını gazete tv ve diğer yayın organlarından gördük.Demek ki ilk temel şey şu dur : Work and Travel Kesinlikle ekonomik eksenli düşünülmemelidir.

Programımın en temel amacı katılımcıya amerikan kültürünü tanıtmak,yen insanlarla tanışma kaynaşma , bol ingilizce pratiği sağlamaktır.Ve bu imkanların hepsinin bir arada bulunduğu en ekonomik program olmasıdır.

Son Zamanlarda Türkiye'de ''Çok para kazanacaksınız ''nidaları ile tamamen ticari düşüncelerle öğrencilere yanlış bilgiler verilmektedir.buna çok dikkat ediniz.Temel amacınız İngilizcenizi ilerletmek ve daha sonra yurtdışına çıkmayı düşünürseniz bu yaşayacaklarınızın size tamamen ön hazırlık teşkil edeceğine de asla unutmayınız !

Program sayesinde bulabileceğiniz işlerden kazancınız ortalama 1500 - 2500 USD arasında değişecektir.2500 usd bile aslında bu program için yüksek bir kazançtır. Amerika'da saat başına 6 USD ile 13 USD arasında değişen miktarlarda para kazanacaksınız.Ortalama 40 saat haftalık üzerinden ücretlendirmeniz yapılır. Genellikle Amerika'da bulunduğunuz dönemde Tatil Mevsimi olacağı olacağı için ciddi bir işçi eksikliği olacağından belki haftalık çalışma saatleriniz 40 saatin üzerinde olacaktır. Bazı işverenler 40 saati aştığınız taktirde saat ücretinizi artıracaklardır.Mesela 40 saate kadar saatlik 6 USD ise 41.Saat çalışma ücretiniz 7,5 USD olur.

Yaptığınız işin durumuna göre ( işin ağırlığı,işin kalitesi,işin yoğunlu...vb ) ücretiniz belirlenir. 5 yıldızlı bir otelde çalışan biri ile Herhangi bir işte çalışan birinin maaşı tabi ki aynı olamayacağı gibi...
 
makif Arkantos
paylaşım için sağol kardeşim..........
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
24B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
13B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst