Windows XP SP3 Entegreli Windows CD'si Nasıl Hazırlanır?

Durum
Yeni yanıtlara kapalı.
Ömer
Yönetici
Xp her yüklediğinizde SP3ü yüklemenize gerek yok. XP CD’nize entegre edin sizde rahat edin. Yazının devamında nasıl yapacağınızı açıklıyoruz..


Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows XP için üretici Microsoft, Servis Paketi 3′ü yayınladı. Peki bu yeni güncelleştirme dosyasını her defasında yeniden kurmak yerine doğrudan kurulum CD’sine entegre etmek mükemmel olmaz mıydı?
CHIP Online’ın adım adım rehberi sayesinde kendi SP3′lü CD’nizi oluşturabilir ve güncel bir XP CD’sine sahip olabilirsiniz.
Fazla vakit kaybetmeden işe koyulalım.

Öncelikle elimizin altında olması gereken araç ve gereçleri hazırlayalım:


- Önyüklemeli bir Windows XP CD’si (Herhangi bir Servis Paketi ekli, Home veya Professional)

- Windows XP SP3 ( Türkçe sürümü Forumda mevcut! başka yerde arama:))

- Bart’s Boot Image Extractor (BBIE / Önyükleme bölümünü çıkartmak için)

- Nero Burning ROM (Önyüklemeli CD oluşturmak için)


Yukarıda belirttiğimiz araç gereçlere sahipseniz işlemlere başlayabiliriz. Yalnız başlamadan önce bir uyarı yapmakta fayda var:

Eğer elinizde Beta SP3 varsa bunu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Zira XP, kurulumda hiçbir CD Key kabul etmiyor. Kısacası Beta SP3′te CD Key kısmında ufak bir hata var. Bu hataların hepsi nihai sürümde giderilmiş durumda.


Verilerinizi Hazırlayın…
Oluşturduğunuz dosyaları CD’ye yazmadan önce bilgisayarınızda geçici bir klasör yapısı yaratırsanız işleriniz çok daha kolalaşacaktır.
Biz bu işlem için ikincil sürücümüz olan “D” sürücüsünü kullanmayı tercih ettik. Burada XPSP2CD ve XPSP3 adında iki klasör yarattık (İşlem için kullanacağımız diske halihazırda SP2 entegre edilmişti). Rehber boyunca bu klasörleri kullanacağız.


XP CD’sinin bütün içeriğini “D:\XPSP2CD” dizine kopyaladık. Fakat bundan önce gizli dosya ve klasörlerin görünür olduğuna ve sistem dosyalarının korumasının devre dışı olduğuna emin olun.
“Araçlar/Klasör Seçenekleri/Görünüm” bölümünden bu ayarı kontrol edebilirsiniz. Burada “Gizli dosya ve klasörleri göster” seçeneğini etkinleştirin ve “Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle” seçeneğini de devre dışı bırakın.
Şimdi SP3′ü (windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe) “D:\XPSP3″ dizinine kopyalayın. Normalde klasör içeriğini çıkarmak için WinRAR gibi bir araç kullanabilirsiniz. Fakat daha kısa bir yol seçerek Başlat/Çalıştır’a gidin ve aşağıdaki komutu girin:
D:\XPSP3\windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe -x
Bu komutu verdikten sonra bir pencere açılacak ve SP3′ün içeriğinin “D:\XPSP3″ dizinine çıkartılma işlemi başlayacaktır. İşlem bittiğinde orijinal SP3 dosyasını silebilirsiniz. Zira artık ona ihtiyacınız olmayacak.
Önyüjleme imajını çıkaralım…
BBIE’yi indirin ve dosya içeriğini yerel bir klasöre çıkartın.(Biz “D:\BBIE” dizinine çıkarttık). Şimdi Başlat/Çalıştır/CMD komutu ile komut satırın ı açın ve “D:\BBIE” dizinine gelin ve aşağıdaki komutu çalıştırın:
bbie x:

(Burada x, XP CD’nizin takılı olduğu sürücü)
BBIE, CD’yi mümkün olan herhangi bir Boot imajı için tarayacak ve image1.bin, image2.bin, gibi dosya adları ile bu imajları çıkartacaktır. Bizim durumumuzda sadece bir adet Boot imajı olacak.
Bu arada bu araç sayesinde ISO dosyalarından da önyükleme imajları alınabildiğini hatırlatalım. Bunun için vermeniz gereken komut ise:
bbie x:\cdimage.iso
(Burada x, ISO’nun bulunduğu klasör iken ,cdimaj.iso ise dosya adını temsil ediyor.)
image1.bin aktif olan klasöre kaydedilecektir (D:\BBIE).

Servis paketini entegre edelim…

Service Pack 3′ü CD’ye entegre etmek için Başlat/Çalıştır yolun izleyin ve aşağıdaki komutu girin:
D:\XPSP3\i386\update\update.exe /integrate:D:\XPSP2CD
Burada /integrate: ve D:\XPSP2CD arasında hiçbir boşluk olmadığına dikkat edin. İşlem başladığında Service Pack güncelleme programı elinizdeki XP dosyalarına kendini kuracak ve işlem bitince size haber verecektir.
Son olarak CD ye yazalım…
SP3′ü XP dosyalarına entegre ettiğimize göre artık CD’ye yazma işlemine başlayabiliriz. Burada en çok yapılan hata dosyaların doğrudan kopyalanıp standart bir veri CD’si yazılıyormuş gibi yazılmasıdır. Bu işlem CD’deki önyükleme imajını içermediği için elinizdeki bir CD’yi çöpe atmış olursunuz. İşte bu yüzden burada Nero Express yerine Nero Burning ROM kullanmak zorundasınız.
Şimdi Nero Burning ROM’u açın ve sol kısımdan “CD-ROM(Boot)” seçeneğini seçin. Arından sağ kısımda bulunan “Boot” sekmesi altındaki “Image File” için “Browse” diyerek az önce BBIE ile çıkarttığımız “image1.bin” adlı önyükleme imajını seçin.
Alt kısımdan “Enable expert settings” kutucuğunu da işaretledikten sonra “Kind of emulation”a “No Emulation”, “Number of loaded sectors”e ise “4″ değerini verin.
Daha sonra “ISO” sekmesine geçin ve buradaki “File name length (ISO)” ayarını “Max. Of 31 chars (Level 2)” olarak değiştirin. “Label” sekmesinde ise “Disc name” olarak “WXPVOL_EN” etiketini girin. Şimdi “New” butonuna tıklayarak ez önce oluşturduğumuz dosyaları yazma işlemine ekleyin.
Dosyaları ekledikten sonra diskinizi 24x gibi ota veya daha alt bir hızda yazmanızı tavsiye ediyoruz. Artık en güncel XP CD’si sizde! Daha güvenli, daha performanslı ve daha kararlı bir Windows sizleri bekliyor
 
Durum
Yeni yanıtlara kapalı.

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst