Windows işletim sistemi yüklerken veya güncellerken, bazen "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Hata kodu: 0x8007025D" hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hata genellikle veri transferi sırasında bir sorun yaşandığında ortaya çıkar. Peki, bu hatanın nedenleri nelerdir ve nasıl çözülür? İşte adım adım çözüm yolları:
1. USB Belleğinizi ve ISO Dosyasını Kontrol Edin
Bu hata genellikle USB bellekten Windows kurulumu yaparken ortaya çıkar. USB belleğinizde veya ISO dosyanızda bir sorun olup olmadığını kontrol edin.- USB Belleği Yeniden Formatlayın: USB belleğinizi NTFS veya FAT32 dosya sistemiyle yeniden formatlayın ve Windows kurulum dosyalarını yeniden yükleyin.
- Yeni Bir ISO Dosyası İndirin: Mevcut ISO dosyanız bozulmuş olabilir. Microsoft'un resmi sitesinden yeni bir ISO dosyası indirin.
2. RAM Belleğinizi Kontrol Edin
Hata, RAM bellekle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.- RAM Modüllerini Yeniden Takın: Bilgisayarınızın RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın. Bu, kötü temas sorunlarını giderebilir.
- MemTest86 ile RAM'i Test Edin: Ücretsiz bir araç olan MemTest86'yı kullanarak RAM'inizi hatalar için test edin.
3. Disk Sürücünüzü Kontrol Edin
Disk sürücünüzdeki bozuk sektörler de bu hataya neden olabilir.- CHKDSK Komutunu Çalıştırın: Komut istemcisine (CMD) "chkdsk /f /r" komutunu yazarak disk sürücünüzü tarayın ve onarın.
- Yeni Bir Disk Kullanın: Eğer disk sürücünüzde ciddi sorunlar varsa, yeni bir SSD veya HDD ile kurulum yapmayı deneyin.
4. Diğer Çözüm Yolları
Bazen sorun donanımdan değil, yazılımdan kaynaklanabilir. İşte diğer bazı çözüm yolları:- Farklı Bir USB Portu Kullanın: USB belleğinizi bilgisayarınızdaki başka bir USB portuna takarak kurulum yapmayı deneyin.
- Güncel BIOS: Anakartınızın BIOS yazılımını güncelleyin. Bazen BIOS güncellemeleri, donanım uyumluluğu sorunlarını çözer.
- Güvenli Modda Kurulum: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak kurulumu deneyin.
Adım Adım Sorun Giderme
- USB Belleği ve ISO Dosyasını Kontrol Etme:
- USB belleğinizi NTFS veya FAT32 dosya sistemiyle formatlayın.
- Yeni bir ISO dosyası indirin ve bu dosyayı USB belleğe yazdırın.
- RAM Belleği Kontrol Etme:
- Bilgisayarınızı kapatın, RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın.
- MemTest86 programını kullanarak RAM'inizi test edin.
- Disk Sürücüsünü Kontrol Etme:
- Komut İstemcisini yönetici olarak çalıştırın ve "chkdsk /f /r" komutunu girin.
- Eğer disk sürücünüzde ciddi sorunlar tespit edilirse, yeni bir disk kullanmayı düşünün.
- Diğer Çözüm Yolları:
- USB belleğinizi farklı bir USB portuna takın.
- Anakartınızın BIOS yazılımını güncelleyin.
- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve kurulumu yeniden deneyin.