Windows Gereken Dosyaları Yükleyemiyor 0x8007025D Hatası ve Çözümü

Windows işletim sistemi yüklerken veya güncellerken, bazen "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Hata kodu: 0x8007025D" hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hata genellikle veri transferi sırasında bir sorun yaşandığında ortaya çıkar. Peki, bu hatanın nedenleri nelerdir ve nasıl çözülür? İşte adım adım çözüm yolları:
0x8007025d hatası

1. USB Belleğinizi ve ISO Dosyasını Kontrol Edin​

Bu hata genellikle USB bellekten Windows kurulumu yaparken ortaya çıkar. USB belleğinizde veya ISO dosyanızda bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
  • USB Belleği Yeniden Formatlayın: USB belleğinizi NTFS veya FAT32 dosya sistemiyle yeniden formatlayın ve Windows kurulum dosyalarını yeniden yükleyin.
  • Yeni Bir ISO Dosyası İndirin: Mevcut ISO dosyanız bozulmuş olabilir. Microsoft'un resmi sitesinden yeni bir ISO dosyası indirin.

2. RAM Belleğinizi Kontrol Edin​

Hata, RAM bellekle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.

• RAM Modüllerini Yeniden Takın: Bilgisayarınızın RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın. Bu, kötü temas sorunlarını giderebilir.
  • MemTest86 ile RAM'i Test Edin: Ücretsiz bir araç olan MemTest86'yı kullanarak RAM'inizi hatalar için test edin.

3. Disk Sürücünüzü Kontrol Edin​

Disk sürücünüzdeki bozuk sektörler de bu hataya neden olabilir.
  • CHKDSK Komutunu Çalıştırın: Komut istemcisine (CMD) "chkdsk /f /r" komutunu yazarak disk sürücünüzü tarayın ve onarın.
  • Yeni Bir Disk Kullanın: Eğer disk sürücünüzde ciddi sorunlar varsa, yeni bir SSD veya HDD ile kurulum yapmayı deneyin.

4. Diğer Çözüm Yolları​

Bazen sorun donanımdan değil, yazılımdan kaynaklanabilir. İşte diğer bazı çözüm yolları:
  • Farklı Bir USB Portu Kullanın: USB belleğinizi bilgisayarınızdaki başka bir USB portuna takarak kurulum yapmayı deneyin.
  • Güncel BIOS: Anakartınızın BIOS yazılımını güncelleyin. Bazen BIOS güncellemeleri, donanım uyumluluğu sorunlarını çözer.
  • Güvenli Modda Kurulum: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak kurulumu deneyin.

Adım Adım Sorun Giderme​

1. USB Belleği ve ISO Dosyasını Kontrol Etme:
    • USB belleğinizi NTFS veya FAT32 dosya sistemiyle formatlayın.
    • Yeni bir ISO dosyası indirin ve bu dosyayı USB belleğe yazdırın.
  2. RAM Belleği Kontrol Etme:
    • Bilgisayarınızı kapatın, RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın.
    • MemTest86 programını kullanarak RAM'inizi test edin.
  3. Disk Sürücüsünü Kontrol Etme:
    • Komut İstemcisini yönetici olarak çalıştırın ve "chkdsk /f /r" komutunu girin.
    • Eğer disk sürücünüzde ciddi sorunlar tespit edilirse, yeni bir disk kullanmayı düşünün.
  4. Diğer Çözüm Yolları:
    • USB belleğinizi farklı bir USB portuna takın.
    • Anakartınızın BIOS yazılımını güncelleyin.
    • Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve kurulumu yeniden deneyin.

Sonuç​

"Windows gereken dosyaları yükleyemiyor 0x8007025D" hatası can sıkıcı olabilir, ancak yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz. Bu sorun genellikle USB bellekle alakalı olduğu için USB belleğinizi ve ISO dosyanızı kontrol edin, RAM ve disk sürücünüzü test edin ve gerekirse diğer donanım bileşenlerinizi gözden geçirin. Bu adımlar genellikle sorunu çözmek için yeterli olacaktır. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir teknik destek almanız gerekebilir.

Geri