Turşulu kısır tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Turşulu kısır tarifi, Turşulu kısır nasıl yapılır
tursulu kisir.jpg
Malzemeler (8 kişilik)
• 200 gram kornişon turşu
• 2 su bardağı ince bulgur
• 2 su bardağı kaynar su
• 1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
• 8 dal taze soğan
• 5 adet küçük boy sivri biber
• 2 adet domates
• 10 dal maydanoz
• Yarım çay bardağı Zeytinyağı
• 1 adet limonun suyu
• Tuz, pulbiber

Turşulu kısır yapılışı
Bulguru kapaklı bir kaba alıp, üzerine kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar bekletip, şişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra üzerine salçaları, tuz ve pulbiberi katıp, iyice karıştırın. Kornişonu küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğan, sivri biber, domates ve maydanozu ince kıyıp, turşuyla birlikte kısıra ekleyin. Komili Sızına Zeytinyağı ve limon suyunu üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
9
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst