Türkiye'deki Demokratikleşme ve İnsan Hakları ile ilgili Resimler

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Demokratikleşme yolunda İnsan Hakları

Dünya üzerinde yaşayan her insan hür doğar ve herkesle eşit haklarda yaşamayı hak eder. Bireyin inanç ve vicdan özgürlüğü vardır. Başkasının hakkını kendi hakkı gibi gözetmeli ve başkasının hakkına geçmemelidir.

İnsaların yaşama, eğitim, seçme ve seçilme, seyehat, ticaret, çalışma, iletişim, sağlık hizmeti alma, dilekçe hakkı gibi bir çok hakkı bulunur.

Türkiye Cumhuriyeti 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni imzalayarak bu hakları kendi vatandaşlarına vermeye başlamıştır.

Türkiye bu bildirgeyi imzalamadan 2 sene önce çok partili düzene geçmiş, vatandaşlarına cumhuriyetle birlikte seçme ve seçilme hakkını vermiş, kadınlara da seçme ve seçilme hakkı bu bildirgenin kabulünden önce cumhuriyetin kazanımları ile verilmiştir.

Türkiye'nin demokratikleşmesi çeşitli dönemlerde askeri darbelerde sekteye uğrayıp, ülke demokrasi bakımından her darbe sonrası 10 yıl geriye gitse de, halkın tercih ettiği idarecilerle kalkınma, tekamül ve istikrar bu geriye giden hakları tekrar vatandaşa vermiştir.

Türkiye'nin demokratikleşmesinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi gibi Avrupa Birliği üyelik süreci de çok etkin bir rol oynamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir takım haklarını Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde çıkarılan kanun ve düzenlemelerle de elde etmiştir. Ancak Avrupa standartlarında bir demokrasiye evrilmemiz için daha çok yol kat etmemiz gerekmektedir.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Afişleri Görselleri
insan-haklari.png

insan-haklari-1.png

insan-haklari-2.png

insan-haklari.jpg

insan-haklari-1.jpg

insan-haklari-2.jpg

insan-haklari-3.jpg

insan-haklari-4.jpg

insan-haklari-5.jpg
 
SafakT Yeni Üye
Bence ülkemizde insan haklarına o kadar da çok önem verilmiyor. Bu kurallar ihlal ediliyor. Bunada bir değinmek lazım.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
17B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Üst