mahir
Harbi Aktif Üye
Truff Tarifi - Truff Nasıl Yapılır
Mutfağında ve sofrasında yeni lezzetler arayanlar için truff oldukça farklı bir tat. Hadi hanımlar şimdi kolları sıvayıp bu güzel tatlıyı yapmak için işe koyulalım.
Malzemeler (20-25 adet)
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, içine kremayı ekleyin. Karıştırarak iki malzemeyi birbirine yedirin.
Kabı sıcak suyun üzerinden alıp soğumaya bırakın.
Buzdolabında bekleterek yoğunlaşmasını sağlayın. Karışımdan tatlı kaşığı ile eşit parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın. Arzuya göre kakao, toz fıstık, iri kıyılmış fındık ya da Hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt üzerine alın. Buzdolabında iyice donana kadar bekletip servis yapın.
Mutfağında ve sofrasında yeni lezzetler arayanlar için truff oldukça farklı bir tat. Hadi hanımlar şimdi kolları sıvayıp bu güzel tatlıyı yapmak için işe koyulalım.
Malzemeler (20-25 adet)
- 200 gram bitter çikolata
- 1 kutu (200 ml) krema
- Üzerine: Kakao, Hindistancevizi, toz antep fıstığı ve iri kıyılmış fındık
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, içine kremayı ekleyin. Karıştırarak iki malzemeyi birbirine yedirin.
Kabı sıcak suyun üzerinden alıp soğumaya bırakın.
Buzdolabında bekleterek yoğunlaşmasını sağlayın. Karışımdan tatlı kaşığı ile eşit parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın. Arzuya göre kakao, toz fıstık, iri kıyılmış fındık ya da Hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt üzerine alın. Buzdolabında iyice donana kadar bekletip servis yapın.