Topuk Dikeni Hastalığı Nedir, Topuk Dikeni Tedavisi Nasıldır

LAL
Moderatör
Topuk dikeni tedavisi, topuk dikeni nasıl tedavi edilir, Topuk dikeni nedir, Topuk dikeni belirtileri

Topuk Ağrısı

Topuğumuzda oluşan ve yere basınca iğne batması şeklinde ağrı ve buna bağlı olarak yürüyememe gibi etkileri olan bir çeşit iskelet hastalığıdır.
Çoğunlukla kadınlarda görülen bu iskelet hastalığını kökten çözecek tek çare ameliyattır. Ancak lazer ve klasik yöntemlerle yapılan ameliyatlar çoğu kadını korkutuyor. Bu yüzden bitkisel ilaçlar oldukça popüler. Ameliyat olmayı gerektirmeyecek kadar hafif ağrılı hastaların genel kabul görmüş bitkisel karışımları kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Bu nedenle size topuk dikeni için önerilen doğal bazı ilaçların tariflerini aktarmak istiyorum.

Öncesinde, topuk dikeni rahatsızlığı olan hastaların derin travma, ağır depresyon ve çok stresli bir dönemde olanları varsa, kendilerini bu huzursuz ortamdan mutlaka soyutlamaya çalışsınlar. Tanıdığım birinde topuk dikeni vardı ve ameliyatsız geçmez deniyordu, kadın kendini strese sokan yaşamsal objelerden kendini arındırdı, stres ve depresyondan kurtuldu ve topuk dikeni 2 ay içinde gitti. Herkes bu şekilde kolay atlatabilir demek maalesef mümkün değil, ancak böyle örneklerin de yaşandığını bilmenizde fayda var.

Bütün bu örnekler ışığında size birkaç tarif vereceğim, bunları lütfen büyük beklentilere girmeden uygulayın. Sonuçta kesin bir iyileşme için kapsamlı bir tedavi izlenmesi gerektiğini unutmadan, sizi rahatlatacak bu tarifleri kullanmalısınız.

Tarifler şu şekilde:
- Herhangi bir aktardan sinir otu istiyorsunuz, yumurta haşlama yapar gibi haşlayıp ılık olduktan sonra suyunu süzerek kalanını bir bez parçasına koyup akşam yatarken ayağınıza sarıyorsunuz.
- Domates kesilerek topuk dikeninin üzerine akşamdan sarılır ve bu işleme birkaç gün devam edilir.
- Tel nişadır ve limon tuzu karıştırılır. Topuk dikeni olan kısım ılık suda bekletilip yumuşatılır. Limon tuzu ve tel nişadır topuk dikeni olan kısma surulur.
- Alabalık kılçıgı temizlenerek ortadan yarılır ve topuk dikeni olan kısma sarılır.

Ayrıca, ayakkabı seçerken yumuşak tabanlı topuk kısmı darbe emen ayakabılar giymek ağrıyı azaltacaktır. Yürüyüş ve koşu ayakkabıları bu amaç için idealdir. Diğer ayakkabıların topuk kısmına ise silikon veya başka malzemelerden yapılmış destekler konması faydalıdır. Bu desteklerin orta kısmının delik olması gerekli değildir. Ağrı plantar fasyanın ön kısmına doğru yayılıyorsa ayak kavisini destekleyecek destekler kullanılabilir. Hasta günün büyük kısmını evde geçiriyorsa topuk desteklerinin terliğe yapışabilen çeşitleri kullanılmalı veya terliğin astarı kaldırılarak destek altına yerleştirilmelidir. Ayrıca, idrar kaçırma hastaları için kullanılan Magnetik İnervasyon cihazı topuk dikeninde yeni umut oldu. Ürolog Prof. Dr. Remzi Sağlam idrar kaçıran hastaları için uyguladığı tedavinin topuk dikenine de iyi geldiğini tespit etti.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
41B
Üst