deep
Harbi Aktif Üye
Tonus Kebabı Tarifi, Tonus Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
Tonus Kebabı Yapılışı
Kıymamızın içine sarımsak, soğan, maydanoz, kimyon, köfte harcı ve tuz ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Diğer bir tarafta patlıcanları kırmızı biberi ve sarımsağı ocak üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz. Bıçak yardımıyla kıyıp birbirine karıştırıyoruz içine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı ilave edip harcımızı hazırlıyoruz. Daha önceden hazırladığımız kıymamızı iki eşit parçaya bölüp merdane yardımıyla ince ve eşit bir biçimde açıp içine hazırlamış olduğumuz harcı ilave edip rulo şeklinde sarıp ızgarada pişirip halka şeklinde doğruyoruz. Lavaşımızı ısıtıp tabağa alıyoruz halka halka doğradığımız köftemizi lavaşın üzerine alıp, domateslerimizi ve yeşil biberimizi ızgarada közleyip servise sunuyoruz.Afiyet olsun...
Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 1 diş sarımsak
- 20 gr köfte harcı
- 20 gr soğan
- 1/7 bağ maydanoz
- 5 gr kimyon
- 10 gr tuz
- 25 gr yoğurt
- 15 gr tereyağı
- 1 ad.domates
- 2 ad.sivri biber
- 20 gr kırmızı biber
- 10 gr kaşar peyniri
- 200 gr. patlıcan
- 2 ad. lavaş ekmeği
Tonus Kebabı Yapılışı
Kıymamızın içine sarımsak, soğan, maydanoz, kimyon, köfte harcı ve tuz ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Diğer bir tarafta patlıcanları kırmızı biberi ve sarımsağı ocak üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz. Bıçak yardımıyla kıyıp birbirine karıştırıyoruz içine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı ilave edip harcımızı hazırlıyoruz. Daha önceden hazırladığımız kıymamızı iki eşit parçaya bölüp merdane yardımıyla ince ve eşit bir biçimde açıp içine hazırlamış olduğumuz harcı ilave edip rulo şeklinde sarıp ızgarada pişirip halka şeklinde doğruyoruz. Lavaşımızı ısıtıp tabağa alıyoruz halka halka doğradığımız köftemizi lavaşın üzerine alıp, domateslerimizi ve yeşil biberimizi ızgarada közleyip servise sunuyoruz.Afiyet olsun...