Testi Kebabı Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Testi Kebabı Tarifi, Testi Kebabı nasıl yapılır
testi kebabi.jpg
Malzemeler
  • 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 60 adet arpacık soğanı
  • 2 çorba kaşığı Sana
  • Yarım çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
  • 2 büyük domates(küp doğranmış)
  • Tuz
  • Üzerine kimyon-karabiber

Hamur için:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su

Testi Kebabı Yapılışı
1. Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardır.Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir.

2. Çömleğe Sana ve etleri koyun.Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin.Kömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalır.Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın.Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz.

3. Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin.

4. Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın.Yine ateşe oturtun.Bu arada et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyin.Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir.

5. Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin.Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın.Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst