mahir
Harbi Aktif Üye
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi, Patateli Tepsi Böreği nasıl yapılır Resimli
Malzemeler
Patatesli Tepsi Böreğinin yapılışı anlatım
Patatesi haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çukur bir kaba alın. Sıcakken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ, süt ve rendelenmiş olan kaşar peyniri ekleyin. Bu karışımı bir güzel ezin. Başka bir kasede yoğurt, süt ve zeytinyağı çırpın. Tepsiye yaydığınız yufkaların aralarına bu yoğurt karışımını dökün. İç malzemeyi tam ortaya gelecek şekilde ayarlayın. Hazırladığınız böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 220 derecede 40 dakika kadar pişirin. Hanımlar patates kuru olduğundan yağı biraz fazla koymakta yarar var. Afiyet olsun…
Malzemeler
- 4 yufka
- 2 patates
- 100 gr kaşar peynir
- süt
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- tereyağ
- zeytinyağ
- tuz
- karabiber
Patatesli Tepsi Böreğinin yapılışı anlatım
Patatesi haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çukur bir kaba alın. Sıcakken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ, süt ve rendelenmiş olan kaşar peyniri ekleyin. Bu karışımı bir güzel ezin. Başka bir kasede yoğurt, süt ve zeytinyağı çırpın. Tepsiye yaydığınız yufkaların aralarına bu yoğurt karışımını dökün. İç malzemeyi tam ortaya gelecek şekilde ayarlayın. Hazırladığınız böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 220 derecede 40 dakika kadar pişirin. Hanımlar patates kuru olduğundan yağı biraz fazla koymakta yarar var. Afiyet olsun…