Kabak bizim mutfağımızda değerini az bilinen bir sebzedir. Taze soğanlı zeytinyağlı kabak tarifi sayesinde kabak ile yapılabilen başka yemek olduğunu görmüş olacaksınız ve repertuvarınıza bu yemeği de ekleyeceksiniz. Taze soğanlı zeytinyağlı kabak nasıl yapılır?
Domateslerin kabuklarını soyun ve blendırdan geçirin, limon suyunu, tuz ve şekerini ekleyin. Son olarak ta taze soğanları ve bütün sarımsakları ekleyerek karıştırın.
Kabakları geniş bir tencereye alın, kabakları tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Dereotunu ya da maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğin üzerine ekleyin.İsteğe göre ılık ya da soğuk servis yapın.
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg. kabak
- yarım demet taze soğan
- 3 domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım demet dereotu yada maydanoz
- 3 diş sarımsak
- yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz
Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır
Kabakları yıkayıp soyun, önce ortadan ikiye bölün sonra da her parçayı boyuna 4 parçaya ayırın (yani her kabağı 8 parçaya böleceksiniz). Taze soğanları ayıklayın ve yıkayın, ince ince kıyın, sarımsakları soyun.Domateslerin kabuklarını soyun ve blendırdan geçirin, limon suyunu, tuz ve şekerini ekleyin. Son olarak ta taze soğanları ve bütün sarımsakları ekleyerek karıştırın.
Kabakları geniş bir tencereye alın, kabakları tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Dereotunu ya da maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğin üzerine ekleyin.İsteğe göre ılık ya da soğuk servis yapın.