cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Taze Meyve Jölesi Tarifi - Taze Meyve Jölesi Nasıl Yapılır
Malzemeler
125 gr kayısı
100 gr kiraz
125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
100 gr çilek
50 gr fruktoz
1 limonun kabuğu (rende)
0,5 tarçın çubuğu
350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
30 gr nişasta
Biraz nane (süs için)
2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)
Yapılışı
Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.
Malzemeler
125 gr kayısı
100 gr kiraz
125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
100 gr çilek
50 gr fruktoz
1 limonun kabuğu (rende)
0,5 tarçın çubuğu
350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
30 gr nişasta
Biraz nane (süs için)
2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)
Yapılışı
Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.