Taze Meyve Jölesi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Taze Meyve Jölesi Tarifi - Taze Meyve Jölesi Nasıl Yapılır

Malzemeler

125 gr kayısı
100 gr kiraz
125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
100 gr çilek
50 gr fruktoz
1 limonun kabuğu (rende)
0,5 tarçın çubuğu
350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
30 gr nişasta
Biraz nane (süs için)
2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Yapılışı
Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Üst