Taze fasulyeli buğday çorbası tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Taze fasulyeli buğday çorbası nasıl yapılır?
taze fasulyeli bugday corbasi.jpg
Malzemeler (6 kişilik)

  • 200 gram taze fasulye
  • Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Yapılışı
Düdüklü Tencereyi ocağa oturtun ve içine aşurelik buğday, et suyu ve suyu koyup, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Buhar çıkmaya başlayınca 10 dakika pişirin ve ocağın altını kapatın. 15 dakika sonra aç butonuna basarak tencerenin kapağını açın. Ayıklanmış ve verev kesilmiş taze fasulyeyi ilave edip, kapağını tekrar kapatın. Düdüklü Tencere 20 dakika pişirin ve ocaktan alın. 15 dakika sonra aç butonuna basarak tencerenin kapağını açın. Derin bir kapta yoğurdu çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe içine katıp yeniden çırpın. Bir yandan yoğurdu yavaşça çorbanın içine dökerken bir yandan da kesilmemesi için karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavada yemeklik doğranmış soğanı tereyağıyla kavurun. Soğanın rengi dönmeye başlayınca nane ve pul biberi ekleyin. Bu karışımı çorbanın içine katın ve karıştırarak sıcak olarak servis yapın. Elif Korkmazel
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst