deep
Harbi Aktif Üye
Tavuklu Patates Dolması Tarifi, Tavuklu Patates Dolması nasıl yapılır
Malzemeler (10 kişilik)
• 400 gram tavuk göğsü
• 10 adet patates
• 1 adet kırmızı soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1'er adet kabak, havuç, bostan patlıcanı
• 2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber
• 1 su bardağı bezelye
• 2 dal maydanoz
• Yeteri kadar tuz
Tavuklu Patates Dolması Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğan, tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını karnıyarık tenceresi ne alıp soteleyin. Küp doğranmış tavuk eti ilave edip sotelemeye devam edin. Kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. Kabukları temizlenip dilimlenmiş kabak, havuç, bostan patlıcanı, kırmızı biber, sivri biber ve bezelyeyi tava ya alın. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında ara sıra karıştırarak soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Daha sonra tavuklu karışımı sebzelerin üzerine ekleyip harmanlayın. Patateslerin kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Tavuklu karışımı patateslerin içlerine pay edip, karnıyarık tenceresi ne yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, patatesler yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın. Elif Korkmazel
Malzemeler (10 kişilik)
• 400 gram tavuk göğsü
• 10 adet patates
• 1 adet kırmızı soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1'er adet kabak, havuç, bostan patlıcanı
• 2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber
• 1 su bardağı bezelye
• 2 dal maydanoz
• Yeteri kadar tuz
Tavuklu Patates Dolması Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğan, tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını karnıyarık tenceresi ne alıp soteleyin. Küp doğranmış tavuk eti ilave edip sotelemeye devam edin. Kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. Kabukları temizlenip dilimlenmiş kabak, havuç, bostan patlıcanı, kırmızı biber, sivri biber ve bezelyeyi tava ya alın. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında ara sıra karıştırarak soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Daha sonra tavuklu karışımı sebzelerin üzerine ekleyip harmanlayın. Patateslerin kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Tavuklu karışımı patateslerin içlerine pay edip, karnıyarık tenceresi ne yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, patatesler yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın. Elif Korkmazel