Tavuk Kızartma Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Tavuk Kızartma Tarifi, Tavuk Kızartma nasıl yapılır
tavuk kizartma.jpg
Malzemeler
  • 1 tane orta boy tavuk
  • Tuz ve biraz karabiber

Tavuk Kızartması Yapılışı
1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz. Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun.
2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın. Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır.
3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir. İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
18B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst