Tavuk Kıymalı Börek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Tavuk Kıymalı Börek Tarifi, Tavuk Kıymalı Börek nasıl yapılır
tavuklu-borek.jpg
Malzemeler
  • 1 Adet tavuk gögsü
  • 1 Adet domates
  • 1 Adet soğan
  • 2 Adet sivri biber
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve sıvı yağ
Krep İçin
  • 4 Adet yumurta
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Su bardağı süt
  • 2 Su bardağı un

Pane İçin
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Adet yumurta ve Mısır unu

Tavuk Kıymalı Börek Yapılışı
Tavuk göğsünü minik minik doğrayın. Doğranmış soğanla birlikte tencereye koyun. Biraz sıvı yağ ilave ettikten sonra soteleyin. Üzerine doğranmış domates, biber tuz ve baharat ilave ederek pişirin. Krep için yumurtaları kırdıktan sonra üzerine sıvı yağ, su, süt ve un ekleyin. Akıcı kıvama gelen hamuru kepçeyle tavaya döküp pişirin. Krepler soğuduktan sonra tavuklu harcı aralarına koyarak börek gibi kenarlarını kıvırıp sarın. Önce süt ve yumurta karışımına bulayın daha sonra arzuya göre mısır unu veya galeta ununa batırarak tepsiye dizin. Fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun..
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst